Инспектори засякоха бракониери край язовирите Дреновец и Ястребино


Инспектори засякоха бракониери край язовирите Дреновец и Ястребино
Снимка: ИАРА
11 Октомври 2019, Петък


Заловен е обаче само един от нарушителите, другите успели да избягат

Автор: Десант

На 9 октомври, при извършена рутинна проверка на язовир Дреновец от служители на РК-Видин са установени три лица, извършващи риболов чрез косене. При опит от страна на служителите да проверят риболуващите лица, същите бягат към горска местност в непосредствена близост до водоема.

При направен оглед на мястото е открит чувал с риба от вида бял толстолоб с тегло около 50 килограма. Рибата е върната във водите на язовир Дреновец.

Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Ден по-рано, на 8 октомври, в 19,30 часа, след подаден сигнал, инспектори на РК-Търговище и членове на ЦРОО-Ястребино предприемат наблюдение на язовир Ястребино. В неговия ход са установени две лица, които залагат мрежи във водата, в района на Чукур дере.

С приближаване на инспекторите, нарушителите побягват. Единият от тях е заловен, но другият успява да се укрие в гориста местност.

От водата са извадени мрежи с дължина 1200 м. Уловената в тях 195 кг риба от видовете сулка, каракуда, червеноперка и костур, е дарена на православен храм „Св. Петър и Павел“ в Търговище.

По случая е образувано досъдебно производство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки