Кандидати за общински съветници от НФСБ с грижа за въздуха в Бургас


Кандидати за общински съветници от НФСБ с грижа за въздуха в Бургас
Снимка: Десант
10 Октомври 2019, Четвъртък


Те дискутираха с ръководството на регионалната екоинспекция наболели проблеми, свързани със замърсяването на морския град

Автор: Десант

Бургас е един от градовете в България, в които проблемът със замърсяването на въздуха е хроничен.  Бургазлии от години страдат от вредните емисии, които денонощно бълват комините на основните замърсители – предприятията „Лукойл Нефтохим“ и „Кроношпан“.

В четвъртък кандидати на НФСБ за общински съветници в Бургас се срещнаха с ръководството на регионалната екоинспекция, за да споделят своите виждания за контрола върху чистотата на въздуха в морския град.

Един от акцентите в предизборната програма на патриотите е в Бургас да има стационарни станции за отчитане на чистотата на въздуха и замерване на вредните частици.

След срещата в бургаската РИОСВ кандидатът за общински съветник от листата на НФСБ – Антон Стоянов, сподели, че идеята на Националния фронт е била възприета от екоинспекцията. Идеята е освен техните станции, които са мобилни, да има и стационарни станции на Община Бургас.

„Нашата цел е контролът на въздуха, осъществяван от тези станции, да е от страна на общинския съвет, за да няма съмнения за манипулации, за стъкмистика“ – категоричен е кандидатът за общински съветник от НФСБ Васил Камберов.

По време на дискусията бяха зададени и въпроси, които избирателите поставят по време на предизборните срещи. Те се притесняват например, че в пещите на бургаската „Топлофикация“ ще бъдат изгаряни токсични отпадъци.

Кандидатът на НФСБ за общински съветник Ивайло Вагенщайн уточни, че това се е оказало фалшива новина и от екоинспекцията напълно са отрекли, че има такава вероятност.  По думите му, правена е проверка преди един месец и не са установени нито вредни вещества, нито отпадъци, които да бъдат изгаряни в предприятието.

Друг въпрос, който много тревожи бургазлии, е тежката миризма, която често се усеща в морския град. Този проблем е с дългогодишна давност. „Той е свързан с откритата площадка с нефтените утайки, ширеща се на площ от 160 декара  непосредствено край Бургас. Именно те са една от причините бургазлии да усещаме тази тежка миризма на сероводород. Това е проблем, по който трябва да работи и общинската администрация, и държавната власт, за да може колкото си може по-бързо тази язва да бъде заличена" - разясни кандидатът на НФСБ за общински съветник Севдалина Пенева.

Участниците в срещата в РИОСВ-Бургас от страна на Националния фронт са категорични, че последователно и ревностно ще отстояват решението на поставени проблеми и от трибуната на общинския съвет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки