Прието бе предложението на Валери Симеонов за удължаване на срока за търговците на горива


Прието бе предложението на Валери Симеонов за удължаване на срока за търговците на горива
Снимка: Пресцентър на НФСБ
09 Октомври 2019, Сряда


Те, от своя страна, посрещнаха с аплодисменти лидера на НФСБ пред сградата на Народното събрание

Автор: Десант

Парламентът прие предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов срокът, в който търговците на горива да приведат дейността си, съгласно действащата наредба, да бъде удължен с още три месеца. Това стана с приемането на промени в преходните и заключителните разпоредби на Закона за тютюна и тютюневите изделия. 

„Изменението ще даде възможност за приемане на максимално ясни за прилагане законови текстове в условията на ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара за горива и ще осигури равнопоставеност между всички засегнати субекти, каквито препоръки са дадени и от Комисията за защита на конкуренцията в нейно Решение № 313 от 2019 г., с което е извършен секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово автомобилно гориво“, се казва в мотивите на вносителите от НФСБ.

Още преди началото на заседанието, пред сградата на Народното събрание се събраха представители на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, които подкрепиха решителната инициатива на Валери Симеонов и го посрещнаха с аплодисменти след приемането на поправките.

Пред дребните търговци на горива у нас тях председателят на НФСБ заяви: „Скъпи колеги, говоря като бизнесмен. Аз също съм бил мачкан от монополи и знам какво означава държавата да е на страната на силните и на близките до властта, за това винаги в такива случаи реагирам така, сякаш става въпрос за моята работа и моя бизнес. Такъв беше случаят със собствениците на малки казани за варене на ракия, с плод и мляко, такъв е и случаят с вас, като търговци и като частници в дейността по разпределение и търговия с нефтопродукти“, каза Валери Симеонов.

По думите му това е един частичен успех. „Все пак да не забравяме, че предстои приемането на Законопроект в следващите три месеца. Предполагам, че законът ще бъде внесен в Народното събрание още в началото на ноември.

Разчитаме пак на вашата подкрепа, тъй като до момента всичко, което сме постигнали, е благодарение на вашата подкрепа. Най-вече на това, че се организирахте и че твърдо заявихте не само на управляващите, но и на цялата страна, че в България не може да продължава диктатът на монополите, на Валентин Златев и на големите вериги, които да поставят условията и да изнудват държавата, така че да ви ликвидират. С други думи – да ви отрежат главите до кръста.

Ето, това не трябва да го допускаме, защото всяка цивилизована държава държи точно на своите най-дребни производители, на дребните предприемчиви хора, на малките и средни фирми, които създават огромната част от обществените продукти и осигуряват над 75% от работните места.

Може всички ние да сме малки, да сме дребни, но когато се съюзим можем да постигаме нашите цели и да защитаваме нашите интереси. Така че, продължавайте всички в същия дух и следете внимателно как се развиват процесите по приемането на закона. Бъдете живи и здрави и ви благодаря за подкрепата“, изтъкна още Валери Симеонов.

От своя страна, дребните търговци на горива подчертаха, че Валери Симеонов е техният защитник. Симо Симов от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива припомни свършената от Симеонов и неговите депутати работа в защита на техния поминък посочи:

„Спомнете си първия митинг на 26 юни миналата година на Околовръстното в София. Въпреки че Валери Симеонов беше в чужбина, той се свърза с нас, изпрати своите депутати от НФСБ, след което започнахме да работим плавно и последователно по този закон. Днес нещата вървят в правилната посока благодарение на Валери Симеонов и депутатите от Националния фронт за спасение на България. Аплодисментите, които му отдавате сега, са напълно заслужени. Валери Симеонов е нашият човек, защото той е различният депутат, различният политик.

Малко трудно се вмества в съвременното разбиране за политици, защото ние разбираме, че истинският политик е корумпираният политик. И понеже Валери Симеонов е далеч от корупцията, обществото малко трудно го приема. Но това е правилният път такива политици като него да бъдат в управлението на България, за да можем да постигнем онази промяна, която ние всички толкова много искаме“ - подчерта Симо Симов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки