Потъна корабчето „Санта Марина", на което са снимани кадри от „Конан Варварина"


Потъна корабчето „Санта Марина", на което са снимани кадри от „Конан Варварина"
Снимка: blitz.bg
08 Октомври 2019, Вторник


Морският съд бе закотвен на Морска гара във Варна

Автор: Десант

Едно от атракционните корабчета на Морска гара във Варна – „Санта Марина“, е потънало на яхтеното пристанище. Плавателният съд започнал да се пълни с вода в понеделник сутринта, но въпреки усилията водата да бъде изпомпена, е потънал.

По непотвърдена информация именно повреда в една от помпите, изтласкващи водата, е довела до „корабокрушението". 

На легендарния дървен кораб са снимани кадри за холивудския кинохит „Конан Варварина". Покрай това, то е натрупало и лоша слава, след като преди време край него намери смъртта си 22-годишен белгийски турист, паднал зад борда след разходка по перилата му. След звездната му роля като декор на касовия филм, то бе използвано предимно като романтично място за нощувки и партита.

След потъването му, то е извадено от морето с кран на морска администрация и е откарано в „Булпорт“. За щастие, по време на сегашния инцидент няма пострадали хора.

Свидетели на акцията коментират пред медиите, че подобна атракция би трябвало да е експонирана подобаващо и да е сензация за туристите, тъй като на борда му се намирал и голяма част от инвентара за снимките на хитовата кинопродукция „Конан Варварина".

Засега не е ясно дали след изваждането на морското корито то ще бъде възстановено и отново използвано за туристически цели.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки