Гергана Микова: Основите на професионалното обучение са поставени в Стара Загора


Гергана Микова: Основите на професионалното обучение са поставени в Стара Загора
07 Октомври 2019, Понеделник


Това каза кандидатът за кмет на Стара Загора от НФСБ на среща, организирана от Клуба на работодателя

Автор: Десант

„Нищо успешно не може да се случи в България, ако бизнесът не разполага с квалифицирани и подготвени кадри. Радващо е, че работодателите в Стара Загора се обединявате около тази кауза. НФСБ е една от политическите сили, която доказа с работата си в Народното събрание, а също и в нашата община, че умее да решава проблемите на бизнеса, защото това са хората, които реално внасят данъци и определят пулса на развитие на държавата. Ние от своя страна сме длъжни да работим така, че да осигуряваме комфортни условия, за да не са принудени предприемачите да избират друг регион, заради това, че в него има повече работна ръка или местните данъци са по-ниски”.

Това каза кандидатът за кмет на Стара Загора от НФСБ Гергана Микова  на среща, организирана от Клуба на работодателя.

Тя добави, че при многобройните срещи, които е имала с хора извън Стара Загора, всеки дава много позитивна оценка на града и споделя, че той изглежда добре и има европейски облик.

„Видимо е, че е свършено много и се прави това, което искаме да виждаме. Всеки един от нас е важен за процеса на развитие на нашата община и най-вече работодателите имат водеща роля. Правейки планове за следващите години, те са в правото си винаги да казват от какво имат нужда и да искат повече – и когато са решили да разширят производствата си, и когато става въпрос за разкриване на нови паралелки в професионалното образование. За щастие разполагаме с всички необходими условия и само от нас зависи да продължим напред”, каза още кандидатът за кмет от НФСБ.

Гергана Микова коментира, че е силно пристрастна към темата за професионалното образование.

„В Стара Загора много се направи в тази сфера. Немалко работодатели отвориха вратите на своите предприятия, за да могат учениците от дуалните паралелки да се обучават в реални условия в цеховете на предприятията. Аз не съм песимист в това отношение. Основите са положени, създадени са и нови паралелки след конкретни заявки от страна на бизнеса и това е в негова услуга. Ако се работи прагматично и в синхрон, ползите ще са налице”, убеден е кандидатът за кмет на Стара Загора от НФСБ.

Гергана Микова съобщи, че една трета от листата с кандидати за общински съветници на НФСБ в Стара Загора е съставена от млади хора – експерти в различни области, които не са тясно партийно свързани с политическата сила, която ги издига.

„За да работи добре Общинският съвет е важно колко подготвени са хората, които ще влязат в него, а това зависи от всички нас, които ще гласуваме на 27 октомври”, коментира тя.

„Смятам, че ние можем да помогнем с работа си, за да се запази темпът на работа и да съкратим пътя между администрация и бизнес. Нищо не започва от нас и не свършва с нас и трябва да има признателност за свършеното до момента”,  заяви още Гергана Микова.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление



В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки