Валидираха юбилейната марка за 150-годишнината от създаването на БАН


Валидираха юбилейната марка за 150-годишнината от създаването на БАН
Снимка: МТИТС
07 Октомври 2019, Понеделник


В епохата на дигитализацията, пощенската марка продължава да бъде универсалният символ, който свързва хората, изтъкна по време на церемонията транспортният министър.

Автор: Десант

С Българската академия на науките работим по много проекти, свързани с иновациите, дигиталните технологии, информационните технологии и съобщенията. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при валидирането на юбилейната марка за 150-годишнината от създаването на БАН.

Той отбеляза, че в епохата на дигитализацията, пощенската марка продължава да бъде универсалният символ, който свързва хората.

По думите му, през настоящата година с пощенски марки се отбелязват редица годишнини, но БАН е единствената институция, която чества 150 години от учредяването си.

„Благодаря на всички хиляди учени, които работят в най-малко 50 организации в рамките на Академията, за тяхната работа, защото България, като част от Европа, е люлка на науката. Нека си пожелаем и в бъдеще време да бъде люлка и на новите технологии, да догонваме и изпреварваме останалия свят“ - с тези думи Желязков поздрави академичната общност по време на церемонията.

Юбилейната марка бе валидирана от  министър Росен Желязков, председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски, изпълнителния директор на „Български пощи“ Деян Дънешки и художника на проекта Мая Стайкова. Тя е с тираж 6500 броя.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки