КЗК разследва „Смарт СМ“ за нарушения на Закона за защита на конкуренцията


КЗК разследва „Смарт СМ“ за нарушения на Закона за защита на конкуренцията
02 Октомври 2019, Сряда


От дружеството определяли препродажни цени на продукти, свързани с отглеждането на бебета, в договорните си отношения с търговците на дребно


В първия ден на октомври Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши проверка в офисите на дружеството „Смарт СМ“ ООД. Това стана в рамките на образувано производство за установяване на евентуално извършено нарушение на чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) от страна на въпросната фирма, изразяващо се в определяне на препродажни цени на продукти, свързани с отглеждането на бебета, в договорните си отношения с търговците на дребно.

Дружеството е собственик на веригата магазини за бременни жени „И за мама“.

Действията по проверката на място са извършени от служители на КЗК, със съдействието на представители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд - София. От офисите на дружествата са иззети копия от документи, съхранявани на хартиен носител, а чрез използване на специализиран форенсик софтуер - документи, съхранявани на електронни и други цифрови носители на информация.

Предстоящият подробен анализ на събраните документи ще покаже дали са налице достатъчно доказателства за предявяване на твърдения за извършено нарушение на „Смарт СМ“ ООД. В случай че такива бъдат предявени, ответното дружество ще има възможността да упражни правото си на защита. След приключването на процесуалните  действия по преписката, КЗК ще се произнесе с окончателно решение по производството, уточняват от специализирания държавен орган.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки