Състоянието на работниците, пострадали в ТЕЦ-а в Гълъбово, остава тежко


Състоянието на работниците, пострадали в ТЕЦ-а в Гълъбово, остава тежко
01 Октомври 2019, Вторник


42-годишен мъж е в кома, а колегата му - на 57 години, е претърпял мозъчна операция

Автор: Десант

Около 15,30 ч. в понеделник в ТЕЦ „Ей и Ес Гълъбово" двамата работници са извършвали ремонтни дейности в шахта на помпена станция за отпадни води. Предполага се, че при отварянето й те са вдишали токсичен газ.

Инж. Тодор Бележков уточнява пред БНТ, че шахтата е дълбока 5 метра.В нея има битови отпадни води, които фактически преди започване на работа са били дренирани, но дали напълно са били дренирани, тепърва предстои да се уточни.

Състоянието на пострадалите остава тежко. 42-годишен мъж е в кома, а колегата му - на 57 години, е претърпял мозъчна операция. Лекарите от старозагорската болница са успели да ги стабилизират.

 „Поне откъм апаратната вентилация с по-добър газообмен и горе-долу стабилна хемодинамика. Тоест медикаментозно модифицирано съзнание, така че за съзнание при него не можем да кажем. Наложи се и втория пострадал да бъде опериран снощи около полунощ - той имаше импресионна фрактура на български. Това е вдлъбване на счупените кости на черепа" - разкрива подробности д-р Петко Михайлов от ОАИЛ - Стара Загора.

Инспекцията по труда извършва проверка за причините за инцидента. Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда поради невнимание.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки