Д-р инж. Ценко Ценов ще изпълнява длъжността зам. изпълнителен директор на ИАГ


Д-р инж. Ценко Ценов ще изпълнява длъжността зам. изпълнителен директор на ИАГ
01 Октомври 2019, Вторник


Това се налага заради продължително отсъствие на титуляра инж. Росен Попсавов

Автор: Десант

Д-р инж. Ценко Ценов ще изпълнява длъжността заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) със заповед от 1 октомври на изпълнителния директор на ведомството.  

През 1998 г. д-р Ценов защитава дисертация на тема „Лесовъдска характеристика и закономерности на формиране и стопанисване на дъбовите насаждения в Горско стопанство Ботевград“ в ЛТУ - София и получава образователна и научна степен „доктор“.

От 2001 г. той работи последователно като главен експерт и началник на Регионално управление по горите - София, след което постъпва в централното управление на горите. Във ведомството е назначен като  главен експерт в отдел „Стопанисване на горите“, по-късно началник на отдел „Недържавни гори и контрол върху дейности в горите“ и и.д. директор на дирекция „Горско стопанство“.

През последните пет години е директор на дирекция „Гори и лесовъдски дейности“.

Д-р Ценов е част от екипа, изготвил проекта на Закона за горите от 2011 г. и е съавтор на концепцията за реформа в горския сектор. Участвал е в изготвянето на проекти на наредби, концепции за стопанисване, управление и консултиране на собствениците на недържавни гори, концепция за оценка на гори и земи в горските територии, указания за стопанисване и управление на горските територии, становища, анализи и др.

Автор е на десетки научни и приложни публикации. Носител е на приз „За цялостен принос в лесовъдската практика“.

Д-р инж. Ценко Ценов ще изпълнява длъжността зам. изпълнителен директор поради продължително отсъствие на титуляра инж. Росен Попсавов, уточняват от ведомството.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки