АПИ постави нови предупредителни знаци на пътя Бургас - Малко Търново


АПИ постави нови предупредителни знаци на пътя Бургас - Малко Търново
30 Септември 2019, Понеделник


През последните месеци участъкът от първокласния път е част от предпочитаните вело маршрути в региона и след защитена местност „Пода“ в Бургас колоездачите стават активни участници в движението по път I-9

Автор: Десант

Пътни знаци, предупреждаващи, че по трасето има велосипедисти, са монтирани на път I-9 Бургас - Малко Търново, съобщават от АПИ.

През последните месеци участъкът от първокласния път е част от предпочитаните вело маршрути в региона и след защитена местност „Пода“ в Бургас колоездачите стават активни участници в движението по път I-9.

Подобни знаци се поставят за първи път, за да се ограничат предпоставките за пътни инциденти, тъй като велосипедистите карат със значително по-ниска скорост от превозните средства и в завоите се увеличат рисковете от катастрофи, поради по-слабата видимост.

Монтираната вертикална сигнализация е комбинация на пътните знаци „Внимание!“ и „Интензивно велосипедно движение“ и се поставя за повишаване безопаснотта на движение след консултации и съгласуване с колоездачен клуб „Черноморец”, гр. Бургас, Областно пътно управление - Бургас, ОД на МВР-Бургас, сектор „Пътна полиция“ и Община Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки