В деня на възрастните хора от НОИ ще дават консултации за пенсионерането


В деня на възрастните хора от НОИ ще дават консултации за пенсионерането
Снимка: НОИ
30 Септември 2019, Понеделник


За 1 октомври се планират приемни, посещения на старчески домове и пенсионерски клубове. Вижте къде

Автор: Десант

Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, по традиция ще бъде отбелязан в офисите на териториалните поделения на Националния осигурителен институт, информират от НОИ.

В приемните по места служители ще отговарят на запитвания, свързани с пенсионирането и ще съветват настоящите и бъдещите пенсионери и техните близки за социалноосигурителните им права. Експертите ще дават консултации относно придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

По случай празника са предвидена и активна информационна кампания в цялата страна. На 1 октомври ръководители и служители на териториалните поделения на НОИ ще посетят домовете за социални услуги на възрастни хора в Ямбол, Велико Търново, Кюстендил, Айтос, Айдемир, с. Чернозем, с. Падеш и др. Планирани са срещи в редица пенсионерски клубове в градовете Видин, Плевен, Кърджали, Хасково и Берковица.

На тях експертите ще предоставят информация относно пенсионното законодателство и ще отговарят на конкретни въпроси. Допълнителен ден за консултации е предвиден във филиала на ТП на НОИ – Разград в Кубрат, а този в Исперих ще бъде с удължено работно време.

В Шумен пък ще бъде организирана кръгла маса по социалноосигурителни въпроси.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки