Метеоролози предупреждават: Ураганът „Лоренцо" приближава Европа


Метеоролози предупреждават: Ураганът „Лоренцо" приближава Европа
30 Септември 2019, Понеделник


В момента бурята все още бушува над Атлантическия океан

Автор: Десант

Буря бушува над Атлантическия океан. Към момента циклонът се изнася на североизток към Европа. Метеоролозите очакват той да окаже голямо влияние върху времето в северозападните части на Стария континент, развихрайки се над тях като субтропическа буря. Предполага се, че ще засегне главно Великобритания и Ирландия, предупреждават от Meteo Balkans.

През изминалите 24 часа ураганът „Лоренцо" набра сили и достигна до 5-та категория, но за щастие отслабва и до този момент вече е едва от 2-ра категория. Бурята губи своята мощ и топлина заради по-студените води на океана.

Очаква се тя да достигне до Азорските острови към първия ден на октомври.

На сателитната снимка се виждат добре трансформирането й към циклон на умерените ширини. Вижда се и разширяване на диаметъра на урагана и най-скоро време - разпадането на периферното му око, отбелязват от Meteo Balkans.

Според обясненията на метеоролозите, циклонът все повече започва да засмуква и по-студен въздух от север и много скоро ще се образуват и фронтални зони, като бившият вече ураган почти визуално няма да се отлича от умерените циклони, но все пак ще остане потенциално опасен!

Максималните пориви на вятъра до момента са между 150 - 170 км /час.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки