Цяла Беласица и Подгорието се готвят за Фестивала на кестена


Цяла Беласица и Подгорието се готвят за Фестивала на кестена
Снимка: fest-bg.com
30 Септември 2019, Понеделник


Вижте какво включва програмата за празника

Автор: Десант

На 12 октомври Подгорието отново ще посрещне Фестивала на кестена - едно от най-чаканите събития за района. Празникът ще се проведе на площада пред читалище „Яне Сандански“ в село Коларово, община Петрич. 

По традиция фестивалната програма включва изложение на традиционни продукти и храни от района на Беласица, както и много изпълнения от местния фолклор.

Организаторите обещават още много атракции – уроци по народни танци, планински маршрути и игри и забавления за малки и големи.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се насладят на най-доброто от уникалната природа на планината и най-интересното от бита и културата на местните хора.

Всяко населено място, разположено в полите на планина Беласица, се представя със своя уникална шатра, на която са изложени вкусни ястия, занаятчийски и други продукти, характерни за селото.

Традиционното за региона събитие се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки