Правосъдие по български: Само 12 години затвор за жестоко убийство във Варна


Правосъдие по български: Само 12 години затвор за жестоко убийство във Варна
Снимка: Нова ТВ
27 Септември 2019, Петък


Борислав премазал от бой жена си ден, преди да се разведе с нея

Автор: Десант

41-годишният Борислав Николов получи само 12 години затвор за жестокото убийство на съпругата си Кремена. Той бе поредният обвинен в тежко престъпление, който се възползва от съкратената процедура, за да получи по-малко наказание, предаде "24 часа". Борислав убил жена си ден преди да се разведе с нея.

За извършеното престъпление Варненският окръжен съд наложи на Борислав наказание. „лишаване от свобода“ в размер на 18 години, което беше намалено с 1/3 до 12 години.

Мъжът ще търпи наказанието при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден да заплати на роднините на жертвата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в размер на 100 000 лева. Борислав и съпругата му били женени от няколко години, като през цялото време бракът им бил съпътстван от скандали.

Съпругът е бил предупреждаван многократно с писмени протоколи по закона на МВР за агресивното си поведение спрямо 40-годишната Кремена. На 26.02.2019 г. семейството имало насрочено бракоразводното дело във Варненския районен съд.

Два дни по-рано, на 24.02.2019 г. съпрузите се скарали отново, като разпрата продължила с жесток побой над 40-годишната жена. Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му от апартамента.

След това двамата напуснали жилището и оставили сама пребитата жена. След неуспешни опити да се свърже с дъщеря си на 25.02.2019 г. майката на убитата жена подала сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна.

Екипът на органите на реда проникнал в заключеното жилище, където било открито тялото на жената. Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени са множество кръвонасядания по цялото тяло, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки