„Ангелите на планината" почерпили спасената в Рила руска туристка с шкембе чорба


„Ангелите на планината" почерпили спасената в Рила руска туристка с шкембе чорба
Снимка: Фейсбук ПСС-Благоевград
27 Септември 2019, Петък


Вижте подробности за акцията, разказана от спасителите във „Фейсбук"

Автор: Десант

Медиите у нас нашироко отразиха издирването и намирането на изгубила се в Рила самотна руска туристка, тръгнала на поход към Рилския манастир. Най-накрая тя бе открита от планинските спасители в района на Додов връх.

Сагата покрай спасителната акция бе разказана подробно във фейсбук страницата на Планинската спасителна служба в Благоевград:

„Момичето тръгнало от хижа „Седемте езера" към Рилски манастир, спазвайки правилото, прочетено на табела: „Движете се само по маркировката!" и се озовало... на стръмна скална тераса между алпийски клекове над бездната на река Друшлявица. След падналият проливен дъжд било невъзможно да продължи или да се върне, а маркировка въобще и никъде не видяла" - уточняват рилските спасители.

Мокра и изплашена, момата потърсила помощ по телефона...

„Като чули, веднага се втурнали към нея повече от дузина снажни момци, но без коне, защото в този пресечен район, дори коне не могат да се движат" - вдъхновено описват случилото се „ангелите на планината" от отрядите на ПСС в Дупница и Благоеврад.

От разказа им става ясно, че след като клетото девойче се преоблякло и успокоило, то било съпроводено до Рилската света обител и след кратка фотосесия в 4 ч. заранта било отведено в Дупница „за угощение със задължителната сутрешна шкембе чорба".


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки