Четирима загинали и 12 ранени за едно денонощие по пътищата у нас


Четирима загинали и 12 ранени за едно денонощие по пътищата у нас
26 Септември 2019, Четвъртък


Две от жертвите са от днес, 26 септември, когато отбелязваме Европейския ден без загинали по пътищата

Автор: Десант

Двама души загинаха, а трети в болница след катастрофа между селата Микре (Ловешко) и Сопот. По първоначални данни на пътя Сопот – Абланица челно са се ударили два леки автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

Екипи на Пътна полиция са на място и регулират движението, което е временно ограничено. Създаден в обходен маршрут за движещите се в посока Варна - през уличната мрежа на с. Микре; в посока София - Микре – Угърчин – Сопот.

По данни на МВР четирима души са загинали, а други 12 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Общо в страната са станали 15 тежки пътнотранспортни произшествия. В София са регистрирани 30 леки и две тежки катастрофи, при която са пострадали двама души.

От началото на годината 421 българи са загинали при катастрофи по пътищата в страната, съобщи инспектор Мария Ботева от ГД "Пътна полиция", предаде БГНЕС.

Днес (26 септември) е Европейския ден без загинали по пътищата, който се отбелязва на територията на всички страни в Европейския съюз.

"Засилено е полицейското присъствие в цялата страна в Европейския ден без загинали на пътя. От страна на "Пътна полиция" в днешния ден, основно в изпълнение на нашите правомощия, са засилени мерките и на много места патрулните автомобили ще обикалят улиците, за да може да се създаде усещане в хората, че някой се грижи за тях", посочи Ботева.

За да респектират шофьорите, полицейски автомобили ще патрулират по улиците на градовете и във всеки един момент нуждаещите се могат да се обърнат за помощ към тях.

От "Пътна полиция" обясняват, че тази година администрациите на общините са особено активни да се включват в акции по запазване на живота на пътуващите по пътищата в страната.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки