На прага на настъпващия отоплителен сезон Агенцията по горите засилва контрола


На прага на настъпващия отоплителен сезон Агенцията по горите засилва контрола
26 Септември 2019, Четвъртък


Всички закупени дърва за огрев трябва да са маркирани с контролна горска марка и да са придружени с превозен билет


Във връзка с интензивния период за снабдяване на населението с дърва за огрев и настъпващия отоплителен сезон от Изпълнителна агенция по горите информират, че проверките  за незаконен дърводобив ще продължат още по-масирано, като контролът и сега се осъществява ежедневно.

.Служителите по горите проверяват обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на превозваната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи дейност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява добитата дървесина.

През последната седмица са проведени множество изненадващи акции, при една от които, на територията на Регионална дирекция по горите – Ловеч, служители на Изпълнителна агенция по горите са задържали 30 пр. куб. м. незаконно добита дървесина извън горските територии.

За същия период са извършени общо 7693 проверки от служителите на регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия и горски стопанства. Инспектирани са  477 склада за дървесина, 1664 сечища и временни складове, 3316 превозни средства и 2236 физически лица, включително ловци и риболовци.

При извършените проверки са задържани 157 пр. куб. м. дърва за огрев, 4 каруци, 9 моторни превозни средства и 5 моторни триона. Съставени са 71 констативни протокола и 203 акта за установени нарушения по Закона за горите.

От ИАГ припомнят, че всички закупени дърва за огрев трябва да са маркирани с контролна горска марка и да са придружени с превозен билет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки