Представители на пет държави се събират в Печ за „Пътят на римските императори и Дунавския път на виното“


Представители на пет държави се събират в Печ за „Пътят на римските императори и Дунавския път на виното“
26 Септември 2019, Четвъртък


Те ще обсъдят план за действие за повишаване на конкурентоспособността, качеството на услугите и успешното предлагане на пазара на културния маршрут

Автор: Десант

В унгарския град Печ днес се провежда международен семинар за Европейския културен маршрут „Пътят на римските императори и Дунавския път на виното“. В него от българска страна участие ще вземат историкът Искрен Великов и директорът на Регионален исторически музей – Русе проф. Николай Ненов.

По проекта SDITOROMAN участници от пет държави ще обсъдят план за действие за повишаване на конкурентоспособността, качеството на услугите и успешното предлагане на пазара на културния маршрут.

В региона на Русе важни места на наследството по темата са римските крепости Сексагинта Приста и Ятрус, както и античната кула при Червен, част от средновековния град.

През годината в дунавския град бяха проведени две работни срещи, които потърсиха местните ресурси за подкрепа на културния маршрут. На базата на постигнатото в Печ ще бъдат обсъдени последващи дейности, които да бъдат включени в плана за действие на маршрута за повишаване на видимостта и познатостта му, качеството на предлаганите продукти и успешния маркетинг, изтъкват от РИМ-Русе.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки