Хаос в нормативна уредба оставя стотици деца без училищен плод и мляко


Хаос в нормативна уредба оставя стотици деца без училищен плод и мляко
24 Септември 2019, Вторник


Доставчиците са категорични, че виновник за казуса е Фонд „Земеделие"


Стотици училища в страната остават без доставка на плод и мляко заради хаос в нормативната наредба, по която са одобрени от ДФ „Земеделие" доставчици през миналата година. Развитието на казуса представи на пресконференция един от управителите на фирма доставчик Милена Рашева заедно с нейни колеги.

Темата на брифинга в пресклуба на БТА бе: „Редът и условията при прилагане на европейските схеми „Училищен плод" и „Училищно мляко" за учебната 2019/2020 г.

Одобрените през 2018 г. заявители са категорични, че виновни за хаоса са Фонд „Земеделие". Заради бездействието за разрешаване на проблема те поискаха оставките на земеделския министър Десислава Танева, нейния заместник Чавдар Маринов и изпълнителния директор на фонда Васил Грудев.

Според фирмите доставчици казусът е правен и се чака отговора по него на Върховния административен съд. Собствениците на фирмите недоволстват, че от август задават въпроси от отговорните институции, но не получават отговори.

Милена Рашева разказа, че има сключен договор за 3 години за доставка. На 17 септември тя разпраща до директорите си писмо, при което научава, че през август е направен конкурс за нови доставчици. Самата тя няма отговор какво налага Фонд „Земеделие" да прави нови конкурси.

В момента, докато се разглежда спорът, нейната фирма е застой и не доставя продукти.

От Фонд „Земеделие" заявяват, че развитие по случая може да има, едва след като се произнесе 5-членният състав на ВАС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки