Българският лекарски съюз сезира етичната комисия заради баснословната заплата на доктор в Пазарджик


Българският лекарски съюз сезира етичната комисия заради баснословната заплата на доктор в Пазарджик
17 Септември 2019, Вторник


Шефът на МБАЛ Пазарджик пък разпореди вътрешна проверка на дейността на кардиолога д-р Петър Лазов, който, както стана ясно, получавал по 57 000 лева на месец

Автор: Десант

Изпълнителният директор на „МБАЛ Пазарджик“ АД д-р Васил Вълчев разпореди вътрешна проверка на дейността на кардиолога д-р Петър Лазов. Заповедта е издадена ден, след като в разследване в ефира на "Неделята на NOVA" разкри, че медикът поставя стентове на здрави пациенти и и по тази схема получава месечна заплата от 57 000 лева.

"Ръководството на „МБАЛ Пазарджик“ АД ще съдейства на всички институции, които са сезирани или са се самосезирали по случая, за извършване на проверка по дейността на д-р Петър Лазов и лечебното заведение", се казва в официалното съобщение от лечебното заведение.

Междувременно продължават и разпитите на лекари и медицински персонал.

Българският лекарски съюз пък сезира етичната комисия. В писмената си позиция от БЛС съобщават, че "категорично осъждат порочните практики, които поставят петно върху цялото съсловие". Казват още, че ще имат право да наложат санкции, ако вината на д-р Лазов бъде доказана.

Ще бъде проверена и цялата медицинска документация. Четири институции ще търсят нарушения в болницата. Ще се направи и пълна финансова ревизия.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
АННА
18.09.2019 07:13:56
2
0
АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ, ДА МЕ ИЗВИНИ...КОЙТО НЕ ЗНАЕ, ДА УЗНАЕ : " ИВАН КОСТОВ СЪС ЗАКОН НАПРАВИ БОЛНИЦИТЕ И ПОЛИКЛИНИКИТЕ ...ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА" !!! ..ТАКА СЕ НАРОИХА МНОГО,МНОГО БЪРЗО ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ,КОИТО ......................................ПОЛЗВАТ НАПРАВЛЕНИЯТА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ...... + .... 50 % ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРИТЕ .!!! ....................ПО ТОЗИ НАЧИН ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ ..ФАЛИРАТ.!!! А, ДОКТОРИТЕ ЗАБОГАТЯХА С ПАРИТЕ ОТ ...НАШЕТО ЗДРАВЕ !!! НЯМА ПО СВЕТА ТАКАВА СИСТЕМА ...КАТО СИ ЧАСТНА БОЛНИЦА , ПАЦИЕНТА СИ ПЛАЩА ОТ ДЖОБА.. А , .В ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА СЕ ЛЕКУВАШ , ЗАЩОТО СИ ЗДРАВНО ОСИГУРЕН !!! АКО ИСКАШ ..ЕКСТРИ..И ИМАШ ПАРИ , ТОГАВА ОТИВАШ В ЧАСТНАТА БОЛНИЦА !!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки