Валери Симеонов: Да пазим паметта за Хайтов – така пазим българската духовност


Валери Симеонов: Да пазим паметта за Хайтов – така пазим българската духовност
15 Септември 2019, Неделя


На 16 септември предстои да бъде открита паметна плоча на големия писател в Мездра, изработена от единия от синовете му, каза лидерът на НФСБ на днешното честване

Автор: Десант

„Днес сме тук, за да отбележим 100 години от рождението на най-великия съвременен българин - Николай Хайтов. Хайтов е символ, Хайтов е емблема, Хайтов е таран срещу всичко това, което руши българската народност, идентичност и духовност“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов днес, по време на отбелязването на годишнината от рождението на българския писател, драматург и сценарист пред паметника му в Борисовата градина в София.

За да почетат паметта на Хайтов дойдоха активисти и симпатизанти на НФСБ, журналисти от ТВ СКАТ, граждани.

„Това е Хайтов. А ние сме, вярвам, войници от тази армия, която върви по стъпките на Николай Хайтов и води ежедневните битки за идеалите и принципите, които той постави пред нас“, каза още Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ припомни, че само преди няколко дни НФСБ и ТВ СКАТ представиха в Народното събрание сборника „Живи разкази за Николай Хайтов“, съставен от Диана Славчева, който съдържа малко известни досега спомени за писателя, излъчвани единствено по ТВ СКАТ и публикувани на страниците на изданието й – в. „Десант“.

На 16 септември предстои да бъде открита паметна плоча на Николай Хайтов в Мездра, изработена от единия от синовете му, стана ясно още по време отбелязването на годишнината.

„Да продължим да работим за увековечаване на името на Николай Хайтов, защото народната памет не е даденост – тя се постига с целенасочени и последователни действия. Да продължим да работим за България“, призова в заключение Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки