На местните избори през октомври ще участват 59 партии и 7 коалиции


На местните избори през октомври ще участват 59 партии и 7 коалиции
Снимка: Архив Дарик
12 Септември 2019, Четвъртък


Изборната администрация е отказала регистрация на 5 партии и 1 коалиция заради несъответствия в документацията - вижте какви 

Автор: Десант

59 партии и 7 коалиции са регистрирани за местните избори през октомври. Това оповести говорителят на ЦИК Александър Андреев на редовния брифинг.

Заявления са подали общо 64 партии и 8 коалиции. Изборната администрация е отказала регистрация на 5 партии и 1 коалиция заради несъответствия в документацията.

Движение „Единство" и партия „Солидарност" са подали документи с по-малко подкрепящи ги избиратели от изискуемото.

Представените от партиите „Общество за нова България" и „Българска земеделска партия" подписки в хартиен и електронен вид са изготвени в нарушение изискванията за формата и структурирания електронен вид на списъка на избирателите, подкрепящи регистрацията.

От „Съюз за Отечеството" пък не са представили Удостоверение от Сметната палата за внесени финансови отчети за 2016, 2017 и 2018 г. А от коалиция „Блок на комунистическите партии" (БКП) са пропуснали да приложат към заявлението си за регистрация удостоверение за актуална банкова сметка, по която ще се обслужва предизборната кампания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки