Пещера „Бисерна" - перлата на Шуменското плато, отново посреща туристи


Пещера „Бисерна" - перлата на Шуменското плато, отново посреща туристи
12 Септември 2019, Четвъртък


Вижте какъв е режимът й на достъп

Автор: Десант

От 2 септември пещера „Бисерна" - перлата на Шуменското плато, отново посреща туристи. Тя ще бъде отворена и в почивните и празнични дни.

Режимът на достъп се запазва – влизането ще става с предварително записване при сформиране на група от 8 души. Максималният брой на туристите в група е 12. Записването става на телефон 054/800 765.  Ще се приемат три групи с часове на влизане от 10 ч. до 11,30 ч., от 11,30 ч. до 13 ч. и от 13 ч. до 14,30 ч., уточняват от Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“.

Въвеждат се диференцирани цени на туристическата услуга като за пенсионери и ученици цената е 8 лв. на посещение, а за граждани - 10 лева. Плащането става на входа на природната забележителност.

Маршрутът вътре е дълъг около 800 метра в едната посока.

До пещера „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да се паркират на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен.

Пешеходните маршрути са два: от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на Община Шумен. Табели са поставени по всички трасета.

Температурата в пещера „Бисерна“ към момента е 10 градуса, затова е необходимо посетителите да имат топла дреха. Освен това, заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки, посочват още от парковата дирекция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки