В Стара Загора освежават маркировката около учебните заведения


В Стара Загора  освежават маркировката около учебните заведения
Снимката е илюстративна
10 Септември 2019, Вторник


от 1 септември до 31 октомври в Старозагорска област ще се проведе акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“

Автор: Десант

В Стара Загора в момента се извършва освежаване на хоризонталната маркировка около учебните заведения, което трябва да приключи до 14 септември. От общо 39 светофарни уредби в областния град вече са подменени 19. Предстои подмяната и на останалите 20, съобщиха от местната общинска администрация.

В другия голям град на областта – Казанлък, около всички 26 училища,  29 детски градини и 4 детски ясли е направено освежаване на хоризонталната маркировка. В момента се извършва ремонтиране на предпазни съоръжения около някои от училищата. 

Представителите на останалите общини също докладваха, че вече е създадена необходимата организация на движението около училищата и детските градини. В община Братя Даскалови 27 камери следят за нарушители на движението по пътищата. Предстои монтирането на още 12.

Това стана ясно по време на заседание на старозагорската Комисия по безопасност на движението, председателствано от зам. областния управител на Стара Загора Красимир Червилов. На него присъстваха представители на 11-те общини, на РЗИ, ОПУ, РУО, ОД МВР и други институции, ангажирани с пътната безопасност.

По време на срещата от ОД на МВР-Стара Загора заявиха, че от 1 септември до 31 октомври в Старозагорска област ще се проведе акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“. Предстои във всички училища на областта да стартират беседи за безопасността на движението, които ще се провеждат през цялата година.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки