Арести в агенцията по безопасност на храните в Бургас


Арести в агенцията по безопасност на храните в Бургас
Ключови думи: Георги Митев, БАБХ, Бургас
28 Август 2019, Сряда


Акцията на Специализираната прокуратура е по сигнал на бизнесмен, че бил рекетиран

Автор: Десант

Въпреки че няма официално потвърждение, че тази сутрин е арестуван на работното му място директорът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев, към момента се смята, че срещу него е подготвено тежко обвинение в корупция, съобщава Флагман.бг.


Снимка: Дарик.нюз

Разследването, което започна преди час и половина на територията на трите етажа в сградата на Областната дирекция на ул.“Хан Аспарух“ 34, е по сигнал на столичен бизнесмен, който се е оплакал в МВР, че е рекетиран. Но тепърва ще се изясни дали това е вярно, или става въпрос за провокация и набеждаване.

Към момента се знае, че е арестуван висш служител на Агенцията, но не се потвърждава дали това е директорът в Бургас д-р Георги Митев, или човек от столичното управление. В Бургас новината предизвика шок в обществените среди, тъй като д-р Георги Митев е сред известните политически фигури – областен лидер на СДС и общински съветник.

В предстоящите избори се очаква той да оглави и листа с кандидати за общински съветници от дясна коалиция.

Името на д-р Митев до този момент е безукорно и не се е свързвало с корупционни скандали. Въпреки това на 25 юли, в разгара на овладяването на епидемията "Африканска чума", той бе временно отстранен от работа заради компроматни снимки, които в последствие се оказаха фалшиви.

На негово подчинение са стотици обществени заведения за хранене по Южното Черноморие от Обзор до Резово, кланиците и издаването на разрешителни за всякакъв род дейности, свързани с храна. Д-р Георги Митев е и отличник на министерството по експедитивност и компетентност при справянето с болестите по животните. Той оглавява бургаската дирекция от 2014 година.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки