Google Street View започна обновяване на картата на България


Google Street View започна обновяване на картата на България
Снимки: grayling.com
16 Август 2019, Петък


Пешеходни трекери нанасят нови зони на картата от 15 български града


Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и пътищата на България, за да отразят в Google Maps вечно променящата се инфраструктура и пейзаж. При това заснемане и обновление ще се включат и кадри, заснети от пешеходци, така наречените – трекери.

Street View е популярна функция на Google Maps, която в момента е налична в повече от 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея потребителите могат да гледат 360-градусови изображения на различни улици и културно и национално наследство.

Платформата е достъпна и в Google Earth, и в мобилната версия на Google Maps. Но са необходими постоянни актуализации поради непрестанното развитие на инфраструктурата. Затова редовното актуализиране на данните помага на потребителите да се ориентират по-добре и улеснява планирането на пътуванията.

Зашеметяващите гледки от Рилските езера и Белоградчишките скали, исторически монументи като Античния театър в Пловдив и крепостта Царевец, емблематични сгради като Национален театър „Иван Вазов" и пловдивският Етнографски музей са само част от вече включените в Google Maps забележителности от нашата страна. Разходки из морската градина на Бургас или до нос Калиакра също са на един клик разстояние за желаещите да пътешестват онлайн.  

Street View Trekker, с каквито ще се добавят нови изображения от България, е специална раница, с фотооборудване, чиито камерите са монтирани на върха й. Трекерът се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматично събира снимки по пътя си. Операторът с раницата е свободен да се движи и заснема зони, които са недостъпни за автомобилите.



Кадрите - както от колите, които започват да обикалят България от 16 август, така и от пешеходните трекери - се монтират в 360-градусови панорами, които днес се виждат в Google Maps. До момента трекерите са обиколили някои от спиращите дъха природни забележителности като Големия каньон, Тадж Махал, Ангкор Ват и Галапагоските острови, както и исторически пешеходни маршрути във Венеция. 

В България трекери ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, заснети с трекер, ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.  

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.
 
Събраните изображения не се различават от това, което всеки човек може да заснеме и види, ако се разхожда по улицата. Преди всяка публикация изображенията преминават през процес на обработка по специална технология. Замъгляват се лицата на хората и регистрационните табели, така че те не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин се защитава тяхната поверителност.

Street View предлага допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона „Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите ТУК.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки