Националната библиотека в София ще посреща читатели от 2 септември


15 Август 2019, Четвъртък


През август тече ежегоднатаа проверка на фондовете, подреждане на книгохранилищата и обезпрашаване на документи, както и дейности по превенция на колекциите по системата „Аноксия"

Автор: Десант

Разширен е езиковият обхват на интерфейса на софтуера за споделяне на съдържание от Дигиталната библиотека при Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”(НБКМ) – на български, на английски език и на арабски език за ориенталските документи.  

От институцията отчитат положителна тенденция за ръст на читателите. По думите на директора на НБКМ доц. Красимира Александрова, това сe дължи на разширения обхват на предоставените услуги и възможността посетителите да се докоснат до богатото книжовно наследство, съхранявано в библиотеката.

„В този процес съществена роля имат и предоставяните виртуални услуги”, отбелязва доц. Александрова.

Библиотеката предоставя на ползвателите си девет пълнотекстови електронни бази данни: Колекции на издателствата Alexander Street; East View; Ebsco; Emerald; Gale Virtual Reference Library; Sciencedirect; Scopus; Isi Web Of Knowledge.

НБКМ ще отвори врати за своите потребители на 2 септември, понеделник, като ръководството обещава много изненади за любителите на книгата.

.За националната ни библиотека август традиционно е период, в който работещите в нея, заедно с доброволци, вършат дейности, които не могат да се изпълняват в останалото време на годината. Тече например ежегодна проверка на фондовете, подреждане на книгохранилищата и обезпрашаване на документи, както и дейности по превенция на колекциите по системата „Аноксия".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки