За празника на ВМС във Варна ще се проведе учението „Парад 2019”


За празника на ВМС във Варна ще се проведе учението „Парад 2019”
Снимката е илюстративна
09 Август 2019, Петък


Ето какво може да видят гражданите

Автор: Десант

От 9 до 11 август на външен рейд Варна по случай 140 години от създаването на ВМС ще са закотвени 4 военни кораба – базов миночистач „Шквал”, корвета „Решителни”, фрегата „Верни” и спасителен кораб „Протео”. Вечер на корабите ще свети празнична илюминация.

На 10 август от 18 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще се проведе тържествено събрание–концерт, посветено на Празника на Военноморските сили. Входът ще е свободен.

На 11 август от 9 ч. на Морската гара във Варна ще се проведе ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС и ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.

От 11.00 ч. същия ден в акваторията на централния варненски плаж и външен рейд Варна ще се проведе учението „Парад 2019”. По време на учението гражданите ще наблюдават: поздрав от командира на Военноморските сили на корабите на външен рейд - Варна; демонстрация по задържане на плавателен съд с криминално проявени лица, заподозрени в незаконен трафик на оръжие; демонстрация на действия при неутрализиране на терористи подготвящи терористични дейности на територията на Р България; въздушна демонстрация на маневрените характеристики на вертолет „Panther” и парад на военни кораби.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки