Престъпна фамилия в Разград се раздели с 3 кг злато и огромна сума пари


Престъпна фамилия в Разград се раздели с 3 кг злато и огромна сума пари
06 Август 2019, Вторник


Имането, за чийто произход няма никакви документи, било съхранявано в тайник в стена, скрит зад картина

Автор: Янко Крумов

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за пране на пари и укрити данъчни задължения в големи размери, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Днес сутринта с разрешение на Разградския окръжен съд са били извършени претърсвания и изземвания на четири адреса – два в Разград и два в село Ясеновец, Разградска област.

В специален тайник на един от адресите са намерени и иззети около 400 000 евро, 150 000 лева и около 3 кг злато. Тайникът бил в стена, скрит зад картина.

Иззети са и няколко луксозни германски автомобила, ползвани от няколко лица, които според прокуратурата имат съпричастност към прането на пари и укритите данъци в големи размери. Те са задържани за 24 часа по Закона за МВР.

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Разград задържа 62-годишният Шакир М. Сред задържаните в полицията са Сезгин М., който е син на Шакир, и Сюзен С., които живеят на семейни начала, и синът от първия му брак.

От събраните по досъдебното производство доказателства до момента става ясно, че въпреки липсата на доходи в България 62-годишният Шакир М. придобил през август миналата година недвижим имот в село Ясеновец с построена в имота къща със застроена площ от близо 200 кв. м и гараж.

В същото време неговият син Сезгин обитава друг имот в селото на същата улица. Имотната фамилия от Ясеновец притежава и магазин в Разград, закупен през миналата година.

Установено е, че средствата за имотните сделки са придобити чрез тежко умишлено престъпление, каквото е прането на пари по член 253, ал. 4, във връзка с ал. 3, т. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 200 000 лева.

Шакир М. е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери през периода от 30 април 2016 до 30 април 2018 г., като не е подал декларации за облагаеми доходи от източници в чужбина.

Синът му Сезгин притежава апартамент в Разград, както и микробус. Живеещата с него на семейни начала Сюзен има апартамент и фризьорски салон в Разград и луксозен автомобил БМВ. Синът на Сезгин кара спортно  БМВ.  

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. След преценка на събраните доказателства прокуратурата ще реши дали да продължи срока на задържането на Сезгин, Сюзен и синът на Сезгин.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки