Небрежност на турист е причината за пожара над Свети Влас


Небрежност на турист е причината за пожара над Свети Влас
Снимка: zonaburgas.bg
06 Август 2019, Вторник


От началото на годината до момента на територията на цялата страна огънят е засегнал 21 175 дка горски територии

Автор: Десант

Бързата реакция на горските служители от ДЛС-Несебър, общинското лесничейство и екипите на пожарната служба не е позволила разрастването на огъня при възникналия пожар в землището на с. Свети Влас, съобщават от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Сигналът е получен вчера в късния следобед, малко преди 17 часа. Своевременната намеса на отговорните служители е довела до бързото локализиране на огъня като в рамките на два часа пожарът е овладян напълно.

Засегнати са около 5 дка сухи треви и храсти общинска горска територия, но не е допуснато разрастването на огъня и навлизане в съседната борова гора.

Вероятната причина е небрежност на турист.

Дежурни екипи от Регионалната дирекция по горите – Бургас ще наблюдават и осъществяват контрол на място през днешния ден, 6 август.

По данни на ИАГ, от началото на годината до момента на територията на цялата страна са възникнали 317 пожара. Огънят е засегнал 21 175 дка горски територии, като само 229 дка от тях са опожарени от върхов пожар.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Г.С.
07.08.2019 11:41:36
0
0
Сигурни ли сте че това не е фалшива новина?? От бяколко дни съм в слънчев бряг и от понеделник гледам статии за пожари в светивлас, но тякова нещо няма.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки