Рибарско корабче, оборудвано с образователни игри, ще акостира в Бургас


Рибарско корабче, оборудвано с образователни игри, ще акостира в Бургас
06 Август 2019, Вторник


На борда му посетителите ще научат как може да помогнем за опазването на рибните запаси в световния океан

Автор: Десант

Рибарско корабче, плавало някога по Дунав, а днес оборудвано с образователни игри и екрани с тематични видеа, ще гостува в Бургас от 7 и до 11 август. В тези дни то ще е на разположение на интересуващите се от опазването на рибните запаси и поминъка на  хората, разчитащи на риболова, всеки ден между 16 и 21 часа.

Всеки от нас изяжда средно по 20 кг риба на година – около два пъти повече, отколкото преди 50 години, като световното й търсене продължава да нараства. 

Европейският съюз е най-големият вносител на риба в света. Жителите му изяждат средно по 23 килограма риба и морска храна на година, а 61% от тях са внос.

Стигнали сме обаче до момент, в който морските екосистеми и много местни общности, особено в развиващите се страни, са изложени на риск, предупреждават от природозащитната организация за опазване на дивата природа.

По данни на нейните експерти, свръхуловът е втората по големина заплаха за океаните след климатичните промени и скоро може да не остане никаква риба за улов, развъждане или прехрана.

Но потребителите не е нужно да се отказват от консумацията на риба и морски дарове. За запазването на рибните ресурси и поминъка на хората, зависещи от тях, е достатъчно да избират морски продукти, уловени или отгледани по начин, който щади природата. 

Отговор на въпроса как да стане това може да се получи именно на борда на образователното рибарско корабче, което предстои да акостира в Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки