Кметът на Българово Йордан Йорданов разказва за убития маратонец Коста Янков


Кметът на Българово Йордан Йорданов разказва за убития маратонец Коста Янков
01 Август 2019, Четвъртък


77-годишният мъж бе участник в похода „Светият път”. Приятелите му от поклонническата група стигнали до село Дрен в събота и започнали да го издирват, след като не се появил на уреченото място

Автор: Десант

Убитият Коста Янков край пернишкото село Дрен, когото всички в Българово познават като бай Коста, беше много позитивен човек и помагаше на всички. Не е вярно, че е бил конфликтен. Това каза пред Нова телевизия кметът на града Йордан Йорданов. Той не скри, че е потресен от убийството и сподели, че не можел да повярва, след като медиите съобщили за смъртта на бай Коста.

Градоначалникът даде интервю за убития бай Коста пред двора на храма „Свети Атанасий" в Българово. Всички в църквата, която бай Коста посещаваше редовно, макар че през последните години живееше във вилната зона на Банево, са в шок.

„Той живя определено време в Българово. Помня го от 10-12 години, когато имаше къща на една от улиците на града. След това той я продаде и отиде в Банево. Въпреки това той постоянно посещаваше Българово. Чух, че го определят като конфликтна личност, но това не е вярно“, заяви Йорданов.

„Той беше много позитивен човек. По всякакъв начин се опитваше да помогне на мен като кмет и на хората, с които другаруваше, на съседите си. Беше запален маратонец. Не личеше, че има проблем със зрението, въпреки че трудно различаваше хора от близко разстояние“, добави градоначалникът.

77-годишният мъж бе участник в похода „Светият път”. Приятелите му от поклонническата група стигнали до село Дрен в събота и започнали да го издирват, след като не се появил на уреченото място.

Местните хора посрещат шествието тържествено. Коста Янков обаче не бил с групата в момента, в който тя пристигнала в селото. Обикновено той изоставал заради проблеми с очите. Придвижвал се успоредно, но по асфалтови пътища. И когато в съботния ден останал в Долна Диканя уверил останалите, че знае откъде да мине и как да стигне до Дрен.

„Пътувал е с лек багаж. Казал е, че знае къде е мястото, където ще пренощува, но тъй като не е пристигнал там, са го потърсили по телефона. Той не отговаря“, каза прокурорът Николай Цветков.

Тялото на мъжа е открито бързо. Захвърлено било край пътя между Долна Диканя и Дрен.

„Липсват вещите му. Има синини по цялото тяло. Причината за смъртта не е все още известна, защото има следи от душене, но има и други от физическо насилие“, заяви прокурорът.

„Има изпочупени ребра. Жестоко е пребит“, добави Илия Шуманов от Дрен.

„Вече има хора, които са набелязани. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Проверяват се хора от Бургас, които са били от неговото обкръжение и са знаели, че пътува сам“, каза още Цветков.

Озадачава ме това, че трупът не е скрит, а е оставен близо до пътя, сподели той.

От полицията изключват вероятността убийството да е извършено от друг човек от поклонническата група. Мъжът не е носил пари в себе си. Разследването продължава.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки