НФСБ и ВМРО даряват пари от партийната си субсидия за изграждане на два паметника


НФСБ и ВМРО даряват пари от партийната си субсидия за изграждане на два паметника
31 Юли 2019, Сряда


Единият е посветен на 9-та пехотна Плевенска дивизия, а другият - на Васил Левски. Вижте подробностите

Автор: Десант

На редовно заседание на депутатите от парламентарната група на „Обединени патриоти“ бе взето решение НФСБ и ВМРО да дарят от партийната си субсидия по 10 хиляди лева за два паметника.

Единият паметник, който подпомагат патриотите, е този на 9-та пехотна Плевенска дивизия. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е патрон на инициативата за изграждането на мемориала, а Министерството на отбраната активно участва в осигуряването на финансови и материални средства за изработване на скулптурните композиции.

С акта на дарение от НФСБ и ВМРО откликват на призива, който бе отправен преди дни при представянето на макета на паметника в парламента. Събраните финансови средства са достатъчни за изработката на основната скулптура, а с дарението от Обединени патриоти ще се помогне за завършване на мемориала и изработване на останалите четири скулптурни войнишки фигури.

Другият паметник, който е обект на дарение от страна на патриотите, е на Васил Левски в Русе. Изграждането му е отколешна инициатива на русенския депутат Искрен Веселинов, който е член на Инициативния комитет за паметник на Апостола на свободата в дунавския град.

Русе е един от малкото големи градове в страната, в които няма паметник на Васил Левски. Има само бюст в двора на едноименно училище.

Паметникът на Апостола ще се издига в Парка на възрожденците в Русе, като се очаква откриването му да е на 19 февруари 2020 г.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Спас Спасов
31.07.2019 13:03:14
0
0
Нещо смислено да предприемат последната година!Само скандали,скандали...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки