Забраниха движението на колите от Шилигарника до хижа „Вихрен"


Забраниха движението на колите от Шилигарника до хижа „Вихрен"
Снимка: Община Банско
30 Юли 2019, Вторник


Временната забрана ще важи от 26 юли до 31 август,  за часовия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч. и няма да се прилага единствено за МПС със специален режим на движение.

Автор: Десант

Кметът на община Банско – Георги Икономов, издаде заповед за забрана за движение и паркиране на автомобили по част от четвъртокласния път от града до хижа „Вихрен”. Ограничението е за отсечката от местността Шилигарника до хижата, която е на територията на Национален парк „Пирин”.

Временната забрана ще важи от 26 юли до 31 август,  за часовия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч. и няма да се прилага единствено за МПС със специален режим на движение.

Ограничението се налага предвид изключителната натовареност на пътния участък, създаваща реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия, изтъкват от общинската администрация в Банско

В местността Шилигарника са предвидени места за паркиране на автомобилите, като контролът за спазване на забраната ще бъде упражняван от органите на МВР и служители на Дирекция Национален парк „Пирин”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки