ВСС избра с пълно мнозинство Димитър Франтишек за шеф на Специализираната прокуратура


ВСС избра с пълно мнозинство Димитър Франтишек за шеф на Специализираната прокуратура
29 Юли 2019, Понеделник


Единственият кандидат за поста досега бе на длъжността зам.-административен ръководител на Спецпрокуратурата

Автор: Десант

Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 11 гласа Димитър Франтишек Петров за шеф на Специализираната прокуратура след изслушването му. Единственият кандидат за поста досега бе на длъжността зам.-административен ръководител на Спецпрокуратурата.

Франтишек започва кариерата си като следовател 2003 г. Преминал е през всички етажи на прокуратурата.

"Ще създадем една добра и работна атмосфера. Нашето кадрово развитие води до натоварване до повече работа на спецсъда и апелативния спецсъд. Към настоящият момент новите дела в спецпрокуратурата са над 1070", посочи кандидатът.

В своята концепция той посочи, че затрудненията в работата на държавното обвинение е заради новата компетенция на спецпрокуратурата, наложена от 2015 г. Причина за върнатите дела е невъзможността на командированите колеги в спецпрокуратурата да разглеждат делата от районните звена на прокуратурата, посочва Франтишек.

Що се касае до материалната база на спецпрокуратурата той заяви че към настоящия момент ситуацията е добра, защото целият ресурс е съсредоточен в сградата на ул. Черковна.

За кадровата обезпеченост на спецпрокуратурата кандидатът посочи, че е необходимо оптимизиране на щатовете на прокурори, следователи и съдебни служители чрез провеждане на конкурси.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки