Ловци разселват в Шуменско диви зайци и яребици


Ловци разселват в Шуменско диви зайци и яребици
29 Юли 2019, Понеделник


Целта на авджиите е да бъдат възстановени популациите на различни видове, които са достигнали критичен минимум през последните години


70 диви зайци, закупени от фермата на Български ловно-рибарски съюз (БЛРС) в Луковит, ще разселят на 10 август ловците от СЛРД „Сокол“-Шумен.

Членовете на сдружението са разселили и миналия месец 70 зайчета на възраст около три месеца, а през май на свобода са пуснати 25 двойки, като всички женски са били заплодени, съобщават от пресцентъра на СИДП.

За тази година хората от сдружението имат намерение да разселят общо 220 диви зайци, като цената на едно животно е 140 лева.

Председателят на СЛРД „Сокол“ - Шумен Стоян Стоянов е предупредил ловците да следят за бракониери и да отстрелват хищниците в района, за да могат животните да оцелеят и да бъде възстановена популацията на дивия заек в природата. 

На 1 и 2 август в Шуменско ще бъдат пуснати и яребици, които в момента се доотглеждат във волиерата край село Ивански. Птиците са на 70 дни.

Всички животни, които шуменските ловци разселват на територията на сдружението са закупени с техни средства. Целта на авджиите е да бъдат възстановени популациите на различни видове, които са достигнали критичен минимум през последните години.

В шуменското ловно сдружение „Сокол" членуват над 800 ловци и риболовци, обединени и 22 ловно-рибарски дружини.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки