Екипи за превенция на отсъствията на учениците ще обикалят по домовете им


Екипи за превенция на отсъствията на учениците ще обикалят по домовете им
Снимката е илюстративна
26 Юли 2019, Петък


Обходите ще се правят веднага след регистрирането на неизвиненото отсъствие

Автор: Десант

Екипи за превенция на отсъствията без уважителни причини ще  посещават домовете на деца и ученици, които по неуважителни причини не са отишли на училище или в детската градина.

Обходите ще се правят още след регистрирането на отсъствията.

Въпросните екипи ще бъдат сформирани от следващата учебна година в детските градини и училищата у нас. Те ще бъдат подпомагани и занапред от представители на общините, Дирекция „Социално подпомагане“ и Министерството на вътрешните работи, уточняват от просветното ведомство.

За да се осигурява участието на децата и учениците в образователния процес, се предвижда и активна работа с родителите им.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
лъжи
27.07.2019 11:50:37
0
0
Също, защото някой ми обърна внимание, е обърнал внимание - че на манифестациите се репетираше. Правеха се репетиции. Направило му е впечатление.... други жестокости и лъжи...
3
в лъжи
27.07.2019 11:36:40
0
0
Лъжите на комунизма. Сигурно е имало хора, които е трябвало да продължат да живеят с много лъжи.... Разваляш нещо хубаво, стойностно .... И съм местен, по външни съображения, решения... И сега - тука проблем, и тука.... Я да видиме какво ще излезе.... И излиза, излиза, излиза - и се питаш как докато са били живи - какво са щели да ми кажат.... Тази връзка със всичко, което е част от тебе... И поставен в някакви абсурди.... Доколкото можеш да събереш някакви парчета, даваш смисъл .... на нещо, което е странно. Има своята странност...
Тези въпроси - не се поставят в публичното говорене за тоталитаризма. Вземат се магазините, битовите трудности.... А за това, което е разрушено? Изкуствата, училището.... И как хората трябва да живеят с това нещо...., с новите хора. Защото те няма как да разбират неща, които ги няма и хората, част от това, живота преди - ги няма. И че има агресия.... Слънцето, манифестациите - всичко мобилизирано... А всъщност - агресия.
И през Демокрацията - не се обърна внимание на това....толкова приказки, заклеймяване.... Тази огромна тема - я няма. Другите бивши - не са така.... Или поне някои най-лесни въпроси... Градът. Възмущението. ... от частичното разрушаване на градовете им.
А въпросът да държиш човешкото съзнание в лъжа, лъжи?
2
за психиатрия!
27.07.2019 06:46:36
0
0
Но. Като прочетеш редовете след заглавието - тези автори са направо за психиатрия!
1
мутренски
27.07.2019 06:24:07
0
0
Ужасно много съчувствам - на всички, които трябва да изкривяват и чупят словото така дърварски. Мутренски. Или за непохватни. За да повишат интелигентността към тези дърварски номера? Към всичките брутализми - спортни и неспортни... Които непрекъснато някой режисира.... и развива, натрупа и усложнява... Ама всичкото бухалки. Че няма и капка смисъл? Освен - бухалка. Това включва и бухалките, средствата на подмяната и на разглеждането на проблемите, които трябва да се поставят, дават данни и Решават и т.н... с други подобни средства и несъстоятелности..
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки