Забраниха достъпа и движението на територията на бургаското горско стопанство


Забраниха достъпа и движението на територията на бургаското горско стопанство
Снимка: dgsburgas.uidp-sliven.com
26 Юли 2019, Петък


Вижте подробностите

Автор: Десант

От 25 юли до 24 октомври е в сила забрана за достъп и движение на физически лица и моторни превозни средства почти на цялата територия на бургаското Държавно горско стопанство. 

Подготвя се поставянето на видни места на обозначителни табели, указващи ограничението.

Мярката се налага във връзка с болестта африканска чума по свинете с цел опазване и защита на горските територии и дивеча, както и в интерес на здравето и безопасността на гражданите, се казва в заповедта, подписана от шефа на бургаското горско стопанство инж. Станимир Божанов.

В горите в региона няма да може да се влиза и със спортни мотори и ATV-та.

Единствени достъп до тези територии ще имат горските служители, бургаската жандармерия и представители на ОДБХ - и то при изпълнение на служебните им задължения.

ТП „Държавно горско стопанство - Бургас” се намира в най-източната част на Бургаска област. На север граничи с айтоското и несебърското горски стопанства, на изток опира до Черно море, на югоизток граничи с ДЛС„Ропотамо", на югозапад с ДГС - Ново Паничарево и на запад с гопските стопанства в Средец” и Карнобат.

То е разположено върху най-северните предпланински части на Странджа и върху единично издигащи се възвишения от крайните части на източна Стара планина.
.
Към настоящия момент, съгласно утвърдения ГСП от 2014 год., със срок на действие до 2024 год., ТП „ДГС - Бургас” стопанисва горски територии в общините Бургас и Камено, и част от общините Созопол, Приморско и Средец, както следва: 12854 ха - държавни горски територии, 4782 ха – горски територии общинска собственост, 1652 ха – горски територии на физически и юридически лица и такива на религиозни общности – 3 ха.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки