Иван Гешев: Четирима ще бъда обвинени до края на деня за данъчни престъпления


Иван Гешев: Четирима ще бъда обвинени до края на деня за данъчни престъпления
25 Юли 2019, Четвъртък


Водач на организираната престъпна група бил Антон Проданов, чието име нашумя покрай аферата „Суджукгейт“

Автор: Десант

До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения на четирима души за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци. Това заяви в Добрич заместник главният прокурор Иван Гешев във връзка с провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления, съобщава Агенция „Фокус“.

„Акцията се провежда днес паралелно в Добрич, Варна и София. Арестуваните четирима души не са само от добруджанския град. Единият от тях има крупен бизнес в столицата", посочи Гешев.

По думите му действията са по разследване по досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура.

„В акцията участват ДАНС, жандармерия и служители на ОД на МВР в Добрич. Досъдебното производство за организирана престъпна група е образувано в началото на годината. Става дума за данъчни престъпления. Най-късно утре четиримата ще бъдат привлечени като обвиняеми", заяви Иван Гешев.

„Единият обвинен за ръководене на организирана престъпна група и четиримата като вероятни извършители на вторични престъпления – данъчни, с първоначална щета 300 000 лв. Възможно е нейният размер впоследствие да нарасне съществено след изготвяне на съответните експертизи", каза зам. главният прокурор.

Той посочи, че лицето, което ръководи групата, „в някаква степен е емблематично за град Добрич“, осъждан неведнъж за данъчни престъпления. На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов, Иван Гешев каза: „така поставен въпросът, за него става въпрос“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки