Съборът в Рожен замириса на скъп фасул и евтини кюфтета


Съборът в Рожен замириса на скъп фасул и евтини кюфтета
Снимка: 24rodopi.com
19 Юли 2019, Петък


Вижте цените на мръвката, която цвърчи по скарите на Роженските поляни

Автор: Дина Харизанова

Над 200 гайди и родопски чанове огласиха Родопа планина, оповестявайки началото на поредния Роженски събор. В продължение на три дни Роженските поляни ще се превърнат в сцена на българския фолклор, бит и традиции.

За да подкрепят силите си многобройните посетители родопските простори се одимиха и от скари, на които цвърчи апетитна мръвка. 

Репортер на 24rodopi.com информира, че бобът, предлагат на престижния фестивал, струва повече от кебапчетата и кюфтетата. Цената му за порция е 4 лева, докато кебапчето и кюфтето се калкулират 1,50 лева.

Другите мезета - пилешки филета и шишчета, вървят по 5 лева, сръбската плескавица достига 7 лева, пържените картофи са по 3,50, а джоланът - 15 лв. парчето. Предлагат се още суджук и конска наденица по 8 лева бройката.

Въпреки че организаторите наложиха таван на цените за някои продукти, едно пиле на жар се продава на поляните по 15 лева.

Безалкохолното и бирата са по 2,50, а натуралният сок - 3 лв.

Според президента Румен Радев, който откри събора, той е „жив извор на българското единство". Въпросът е дали и бира-скарите са част от тази целокупност, или за пореден път търговците са се намъкнали в храма, осквернявайки го с безпардонния си алъш-вериш.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки