Социалните мрежи се сринаха в близо 30 страни


Социалните мрежи се сринаха в близо 30 страни
Снимката е илюстративна
17 Юли 2019, Сряда


Проблеми с „Фейсбук" и „Истаграм" имат и българските потребители

Автор: Десант

От 16 юли се наблюдават сривове и затруднения в работата на социалните мрежи „Фейсбук" и „Истаграм" на територията на редица страни по света, като първи се оплакаха във вторник по обяд потребители от Източното крайбрежие на САЩ.

Оплаквания валят и от Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Мексико и Филипините.

В ранния следобед в сряда сривът засегна общо 28 държави, като проблеми с ползването на социалните мрежи вече има и в нашата страна.

Юзерите се жалват основно, че не могат да виждат новите постове (около 57%), почти 20% не могат да си влязат в акаунта, а 21% изобщо не могат да ползват мрежата. 

При опит за отваряне на публикациите се показва съобщение за грешка на сървъра и че се работи, за да бъде отстранена възможно най-скоро.

Причината засега е неизвестна. Подобен срив е наблюдаван и на 3 юли в редица части на планетата, като потребителите тогава се оплакваха, че имат проблеми със зареждането и разглеждането на изображенията във „Фейсбук", „Истаграм" и  „WhatsApp". 

Привържениците на конспиративните теории веднага заподозряха дългата ръка на Путин или най-малко руските хакери за поредното сриване на социалните мрежи, тъй като на територията на Руската федерация няма никакви проблеми със зареждането и работата им. Да се надяваме, че все някога ще разберем каква е истинската причина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки