Автобуси за Роженския събор ще има през 15 минути


Автобуси за Роженския събор ще има през 15 минути
Снимка: Архив Фейсбук
13 Юли 2019, Събота


Предвидени са буферни паркинги и обходни маршрути

Автор: Десант

По време на Роженския събор, който ще се проведе от 19 до 21 юли, ще има осигурен обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян до Роженските поляни. Автобусите щесе движат на всеки 15 минути от 8:00 ч. до полунощ, като ще тръгват веднага, щом местата се запълнят, предаде „Марица“.

За посетителите са осигурени и безплатни буферни паркинги в Пампорово и Чепеларе, където ще могат да оставят колите си.

В Чепеларе това място ще е край реката в района на фабриката за ски „Амер спортс България“, а на Пампорово – на Малина и Студенец. В самия курортен комплекс ще може да се паркира в дясната лента на еднопосочните улици.

Там хората могат да се възползват от три спирки за тръгване – паркинга на Студенец, от хотел „Мургавец“ и от хотел „Снежанка“. Автобусите от Чепеларе до Роженските поляни ще тръгват от местната автогара, а за тези от Смолян началната спирка ще е кв. „Устово“.

В дните на събора движението на моторни превозни средства по главния път от с. Проглед и бензиностанция „Петрол“ към Пампорово ще е еднопосочно към Рожен. В този участък ще е забранено паркирането и ще е осигурено регулиране на движението.

За идващите от Пловдив и Пампорово в началото на събора ще е организиран безплатен паркинг за над 3000 превозни средства. На излизане те ще преминават през горски път, който ще ги изведе на разклона Проглед – Пампорово.

От 6 ч. на 19 юли до 6 ч. на 22 юли трафикът на товарните автомобили за Смолян ще се пренасочи през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян. За тези, които се движат през Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково – Кърджали – Смолян, кв. „Устово“ – с. Соколовци – с. Момчиловци – Рожен.

Организаторите препоръчват да се използва масовият транспорт, за да бъде по-бързо и леко придвижването.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки