Тръгна Националният туристически поход „По стъпките на Васил Левски“


Тръгна Националният туристически поход „По стъпките на Васил Левски“
Снимка: Архив posredniknews.com
12 Юли 2019, Петък


Тази година той се провежда за 25-ти пореден път

Автор: Десант

Осем лъча с походници от Карлово, Плевен, Видин, Никопол, София, Шумен, Левски ще преминат по различни маршрути, свързани с революционното дело на Васил Левски, и ще се срещнат на 18 юли в Карлово, за да се включат в честванията по повод 182 години от рождението на Апостола.

Тази година е юбилейна за Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“, който се провежда за 25-ти пореден път. В него ще се включат повече от 200 участници.

Карловските походници ще тръгнат на 13 юли в 6,30 ч. от паркинга пред Общината. Техен водач за поредна година ще е Васил Чардаклиев – потомък на Васил Левски.

В инициативата ще вземат участие 18 човека, сред които и 7 ученици от карловските средни училища „Васил Левски“ и „Христо Проданов“, а целият лъч, заедно с плевенската група ще е от 30 туристи.

„Групата от Карлово ще пътува с автобус до Априлци, където заедно с участниците от Плевен ще тръгнем по следния туристически маршрут - хижа „Тъжа“, връх „Ботев“, заслон „Ботев“, хижите „Рай“ и „Равнец“ и на 18 юли ще бъдем в Карлово“, съобщи за Карлово.тв Васил Чардаклиев.

Тази инициатива е по идея на Васил Копчев – основател на похода през 2005 г., когато за първи път има няколко лъча.

По традиция официалният старт на похода бе даден на 11 юли пред паметника на Васил Левски в Плевен. Началото му постава през 1995 г. учителят по история тогава Васил Копчев от Плевен. Днес той е почетен председател на Общинския комитет „Васил Левски” в Плевен и един от ветераните, които и тази година ще изминат маршрута Плевен-Карлово такъв, какъвто е бил в самото начало.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки