В Казанлък събарят незаконни и опасни постройки


В Казанлък събарят незаконни и опасни постройки
Снимка: Община Казанлък
10 Юли 2019, Сряда


Те са собственост на роми, които неправомерно са правили допълнителни пристроявания

Автор: Десант

На две места от общината в Казанлък започнаха на 10 юни премахване на незаконни и опасни постройки. В местността Старите лозя, северно от квартал „Изток”, се събарят незаконни допълващи постройки, вилни сгради с квадратури от 20 до 35 квадрата, навеси и други.

В местността живеят главно роми, голяма част от които са собственици на имотите, продадени им от граждани през годините, които са имали вили и към днешна дата разполагат с нотариални актове. Друга част са наематели с разрешение на собственика на имота.

Това показа проверка, съвместно с РУ „Полици“ – Казанлък - документи, с които ромите разполагат от собственици на вилните постройки, които ги упълномощават за наематели с цел опазване на имота, уточняват от общинската администрация.

От там информират, че са изминати процедури по уведомяване на собствениците, започнати през 2018 г.,  връчване на заповедите за доброволно премахване и след изтичането на указания срок и констатирано бездействие допълнителните пристроявания подлежат на принудително премахване.

Проверките на Община Казанлък са редовни и постоянни, както и заради  сигнали от жители на съседния квартал „Изток” и ще продължат, категорични са казанлъшките общинари.

Собствениците на имотите в този район притежават по нотариални актове сгради с определена квадратура, разрешавани през 70-те години до средата на 80-те на миналия век по различни постановления на Министерски съвет.

Общината разполага с предишни кадастрални планове, върху които тези постройки са нанесени. Те имат статут на сгради, но наред с вилните сгради в Старите лозя има изградени и много допълнителни постройки – навеси или допълващи основната сграда. Те са отбелязани в протоколите на Общината и са обект на премахване.



Опасна общинска сграда в Язовирното селище на язовир „Копринка” също бе премахната днес. Тя е построена през 1948 г. Нарочна комисия от Общинска администрация е обследвала сградата неколкократно, последно през април тази година. Постройката е окачествена като опасна за здравето и живота на хората заради естественото й износване и компрометиране на основната конструкция.

Старата постройка е с площ около 260 квадратни метра. Назад в годините сградата е отдавана от Община Казанлък под наем, но след определянето й като опасна тази практика е прекратена. След обследване на комисията и внесен доклад с решение на Общинския съвет в Казанлък, Община Казанлък пристъпва към нейното премахване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки