Марияна Николова връчи на писателя Милен Русков националната литературна награда „Иван Вазов“


Марияна Николова връчи на писателя Милен Русков националната литературна награда „Иван Вазов“
10 Юли 2019, Сряда


Тази година Вазовите празници са под патронажа на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика 

Автор: Десант

„Иван Вазов е личност, която не се е сражавала по бойните полета на следосвобожденските войни. Но той има необикновена заслуга към България – той е сред основните причини ние да помним!“, каза в словото си вицепремиерът Марияна Николова на тържествената церемония по връчване на националната Вазова награда за литература в град Сопот.

Тя изтъкна, че Вазов е завещал на поколенията мащабно по обем творчество, увековечаващо тъгите и радостите на нашата страна, събиращо жертвите на българските герои и мъките на българските майки.

Тази година Вазовите празници са под патронажа на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Мариана Николова. Те продължават седмица като кулминацията е на 9 юли, рождената дата на патриарха на българската литература. Днес отбелязваме 169 години от неговото рождение.

Заместник министър-председателят Марияна Николова и кмета на общината Деян Дойнов връчиха на писателя Милен Русков приза за 2019 година. Той бе удостоен с  Националната Вазова награда за литература заради романите „Възвишение“ и „Чамкория“.

Преди церемонията, която се състоя пред паметника на Иван Вазов, тримата спазиха традицията и засадиха иглолистни дръвчета в градината на писателите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки