Специализираната прокуратура с подробности за разбитите фабрики за цигари в Пловдивско


Специализираната прокуратура с подробности за разбитите фабрики за цигари в Пловдивско
05 Юли 2019, Петък


Според заместник главния прокурор Иван Гешев между 10 и 15% от заловените в България незаконни цигари са излизали от фабриката в Труд

Автор: Десант

Специализираната прокуратура, ГДБОП и агенция „Митници“ ще дадат брифинг в Съдебната палата в София във връзка с вчерашните действия по разследване на организирана престъпна група, занимаваща се с производство на нелегални цигари. Срещата с медиите е предвидена за 13,00 ч. На нея разследващите ще дадат подробности за разбититие две нелегални фабрики в Пловдивско.

Първата е в село Ръжево Конаре, където се е подготвял тютюна, а във втората в село Труд са се изработвали цигарите.

Според МВР щетите от това производство са били между 15-20 млн. лв. на месец.

Припомняме, че при вчерашната акция са арестувани 11 души и готова продукция за 2 млн. лв. Задържаните работници са молдовци и украинци, които са живеели в самата фабрика.

Откритите цигари са от известни марки. Халето е изградено преди година със специални шумоизолиращи панели. Оборудвано е с мощен генератор за ток, за да не бъде регистриран голям разход на електроенергия.

Предполага се, че разбитата фабрика в Труд е най-голямата в страната. Според заместник главния прокурор Иван Гешев между 10 и 15% от заловените в България незаконни цигари са излизали именно от фабриката в Труд.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки