Синдикатът на служителите в затворите в България разочарован от политическото ръководство


Синдикатът на служителите в затворите в България разочарован от политическото ръководство
Васил Миладинов Снимка: Гугъл
04 Юли 2019, Четвъртък


Председателят на синдиката Ивайло Григоров иска отговор от Данаил Кирилов дали е издавана заповед за уволнение на Васил Миладинов

Автор: Десант

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) изпрати писмо до правосъдния министър Данаил Кирилов, с копие до медиите. В него председателят на синдиката Ивайло Григоров иска отговор дали е издавана заповед за уволнение на шефа на затворите Васил Миладинов.

Григоров иска да се запознае и с мотивите за евентуалното освобождаване на Миладинов.

В писмото си до правосъдния министър, изпратено до медиите, от ССЗБ изразяват мнение, че непрозрачните намерения по отношение кадровата политика създават чувство за недоверие и разочарование от политическото ръководство. Те били в разрез с европейската култура, модел и практика.

В друго писмо, също от днес, адресирано до заместника на Кирилов - ресорния зам.-министър Николай Проданов, от синдиката питат дали е оказван политически и психологически натиск на Миладинов и дали е бил принуден сам да подаде оставката си още миналата седмица.

Синдикатът иска да получи и концепция с визия за развитие на човешките ресурси в пенетенциарната система.

Работещите в затворите напомнят на Проданов, че от назначаването му до момента не е отговорил на нито един официален документ, подаден от тях. Те го обвиняват и че не е изпълнил в срок разпорежданията на предишния министър Цецка Цачева по отношение ангажиментите към синдикатите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки