Тръгва делото срещу Диян, убил баща си по особено жесток начин


Тръгва делото срещу Диян, убил баща си по особено жесток начин
04 Юли 2019, Четвъртък


Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

Автор: Десант

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу 46-годишния Диян Ч., който ще отговаря за убийството на безпомощния си баща, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост е извършено от Диян на 14 декември 2018 г. в апартамент в кв. „Младост“ във Варна, който бил обитаван от подсъдимия и неговия болен 81-годишен баща.

Двамата мъже често употребявали алкохол, който ставал причина за скандали помежду им. В началото на декември възрастният мъж се залежал вследствие на заболяванията, от които страдал.

В ранните часове на 14 декември след употреба на алкохол подсъдимият  започнал да бие баща си, който лежал на леглото в безпомощно състояние.

Синът нанесъл около десет удара с юмруци в главата и тялото на възрастния си родител. Дори и след като старецът изгубил съзнание, Диян продължил да го бие. След побоя 81-годишният мъж починал. 

Деян съчинил версия за смъртта. На свои приятели и на брат си обяснил, че баща му паднал в банята. Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт.

В разговор със служители на погребална агенция братът на Деян, който пристигнал от чужбина за погребението, научил какво е било състоянието на убития преди тялото да бъде подготвено за погребение. Това го усъмнило в думите на Деян за смъртта на баща им и той подал сигнал до Окръжната прокуратура във Варна.

Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на апартамента разследващите открили петна от кръв на различни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза установила, че причина за смъртта на възрастния мъж е гръдна травма. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други травми.

Предстои делото срещу 46-годишния Диян Ч. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки