Вицепремиерът Марияна Николова се срещна в Канада с наши сънародници


Вицепремиерът Марияна Николова се срещна в Канада с наши сънародници
04 Юли 2019, Четвъртък


Тя посети и македоно-българския източноправославен катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий”

Автор: Десант

Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с представители на българската общност в Торонто в македоно-българския източноправославен катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий”.

Основната тема, която се открои при разговорите с нашите сънародници, е развитието на България и какви са възможностите за реализация у нас. Вицепремиерът подчерта, че икономиката на страната ни е стабилна с възходящ тренд, като даде пример с показателите за нарастване на инвестициите, предвидимата данъчна политика и откриването на нови добре платени работни места.

„Ние имаме нужда и от нашите сънародници зад граница, искаме те да се завърнат и правителството се стреми да създаде добри условия това да се случи“, отбеляза заместник министър-председателят по икономическа и демографска политика пред българите в Канада. Тя подчерта, че натрупаният им опит и квалификация ще дадат силен тласък на българския бизнес, който има нужда от качествени специалисти. 

По-рано през деня вицепремиерът Николова посети българската източноправославна църква „Св. Иван Рилски” в Ниагара Фолс.

Храмът е основан през 60-те години на миналия век от български политически емигранти в Канада и група кримски българи, репресирани от съветския режим. Вицепремиерът предостави на църковното настоятелство детски библии на роден език, а на двата храма дари напрестолни кръстове от България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки