Цяла община на бунт заради невиждано нашествието на комари


Цяла община на бунт заради невиждано нашествието на комари
02 Юли 2019, Вторник


Местните жители в Гулянци не могат да излязат от домовете си вече месец заради рояците, които не спират да ги хапят

Автор: Десант

Община в плевенска област обмисля да обяви бедствено положение заради нашествието на комари. Свръхпопулация на насекомите тази година тормози жителите на населените места по река Дунав.

Хората от Община Гулянци не могат да излязат от домовете си вече месец заради рояците, които не спират да ги хапят. Жителите на село Дъбован, намиращо се на река Дунав, подготвят дори протест.

„Наистина е ужасно. Нетърпимо е. Вечер не може да се стои навън. Всички стоим по домовете си”, разказа една от жителките на с. Дъбован пред Нова ТВ.

Местните споделят, че не помнят подобно нашествие в селото на река Дунав.

Третирането против комари е трябвало да започне още през пролетта, но общините не са го направили, обясниха от дезинфекционната станция.

„Борбата с комарите трябва да започне още през март. Да се наблегне най-вече на ларвицидните обработки. Хубаво е, докато комарите живеят все още около водните басейни да се вземат съответните мерки. Сега е малко късно. Остават ни наземните обработки със студен и топъл аерозол. Опушване и опръскване. Положението е трагично”, заяви управителят на дезинфекционна станция Елеонора Радева.

Сигнали за свръхпопулация на комари има вече и в Регионалната здравна инспекция.

„Пръскаме. Не мисля, че сме започнали късно. Бюджетът обаче не стига. 30 000 е сумата за пръскане. Нямаме средства за наблягане на огнищата, които се намират около реките", заяви кметът на Гулянци Лъчезар Яков.




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Цветелин Цветанов
02.07.2019 11:30:03
1
0
Ми щом трябва да се обяви бедствено положение.Като започнат и болестите по хора и животни и когато ескалира още проблема какво ще се предприеме, евтаназията ли ще е решението?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки